ponedjeljak, 30 januar 2017 16:51

Torta od slatkisa

Torta od slatkisa ima dosta toga slicnog sa tortom od kartona (papira), a opet su tako razlicite. Obje torte su rjesenje za proslavu rodjendana u vrticu. U vrtic se ne smije unositi prava torta, ali dozovoljeno je donosenje slatkisa u originalnom pakovanju. I tako, neko se dosjetio da napravi papirnu tortu,  sastavljenu od papirnih kutijica.          

                IMG 20160914 232607

Svaka kutijica je zapravo jedan komad torte u kojem je upakovano po nekoliko slatkisa. Torta je dekorisana naljepnicama omiljenih junaka i obicno je na dva sprata,a na vrh se cak mogu staviti svjecice ili vatromet. Nakon slikavanja i rodjendanske pjesmice , svako dijete dobija po komad torte u kojem ga ceka iznenadjenje :) Zabavno zar ne? Pravila sam u vise navrata ovakve torte, i meni nije bas zabavno iako je rezultat stvarno impresivan :) Naime, treba sloziti oko 30tak kutijica, lijepo ih uklopiti, dekorisati...ima tu posla, nije ni cudo sto su mame spremne da plate da to neko uradi umjesto njih :) Ali ako neko zeli da se okusa u ovom poslu, kontaktirajte me, poslacu vam sablon.

Nego da se vratimo na temu...sto je sada "torta od slatkisa" ? Juce sam prvi put cula za takvu tortu, zamoljena sam da je napravim. Obzirom da je istim povodom musterija narucila i dvije pinjate, htjela sam izaci u susret  i potruditi se da napravim i tortu. Sigurno je daleko od savrsenog, ali podjelicu korake sa vama, u slucaju da i ovo zelite da probate sami :) 

Potreban materijal:

-dvije ukrasne kutije (veca i manja),

-postolje za tortu,

- tanke lastike (gumice),

- dekorativne trake,

- brdo slatkisa i 

- dekoracija (sama sam je radila)

 

Na postolje stavite vecu kutiju. Oko kutije navucete lastik kako bi poslozili slatkise. Neko lijepi slatkise za kutiju, ali ja sam htjela da kutije ne budu unistene. Takodje neko i oblaze kutiju papirima u boji po zelji, ali ja odlucih da ostavim kutije takve kakve su, bez obzira sto mi se i nisu bas slagale sa bojama dekoracije. Dakle okolo kutije ubacujemo slatkise, a zatim i u samu kutiju stavimo slatkise po zelji. Zatim slijedi manja kutija i potpuno isti postupak, samo druga vrsta slatkisa. A u manju kutiju ubacih balone, dosta vise sa tim slatkisima :) Kako se lastik (gumice) ne bi vidjele, prekrivam ih ukrasnim trakama i vezujem masnice. Na kraju dodam dekoraciju i voila 

               IMG 20170130 153739-tile

 

 

Pročitano 2636 puta