petak, 02 februar 2018 17:27

Napravite sami: mini pinjata za Valentinovo

U susret Valentinovu, podjelicu sa vama jedan tutorijal kako da sami napravite mini pinjatu u obliku srca. Valentinovo nas najcesce asocira na dan zaljubljenih, ali ustvari taj praznik slavi ljubav uopste - prema djeci, roditeljima, prijatelju, uciteljici, itd... ali naravno i osobi u koju smo zaljubljeni. Tako da ovu pinjatu mozete napraviti za koga zelite. jer iako je mini, ipak je dovoljno velika da u nju stane npr. puna saka bombonjerica, ljubavne poruke, komad nakita, instant grebalice ili sl. Sve zavisi kome je zelite pokloniti, a vasa masta ce vec uraditi svoje.  

A sada, na posao! Potreban materijal:

-reciklirane kutije (npr. od cokolina, plazme, pahuljica...)

-makaze

-selotejp

-lijepilo u stiku

-krep papir u boji po zelji

-konopac ili trakica

1. Prvo nacrtamo srce na kartonu, a zatim isjecemo dva ista srca i dvije obicne trake, debljino cca.3 cm.

 

  mini1    mini2               

2. Zatim, pomocu selotejpa i traka spojite dva srca, ostavljajuci pri dnu pinjate vratanca.

 

mini3

 

3. Pripremino krep tako sto ga isjecemo na trake, svaku traku uzduzno presavijemo na pola i nareckamo sa donje strane. Pocnemo ukrasavati pinjatu i to odozdo na gore kao na slici 5.

mini4 

   

 mini5

4. Kad zavrsimo sa ukrasavanjem prednje i zadnje strane, dodajemo konopac za kacenje na vrhu pinjate i ucvrscujemo ga selotejpom. Takodje na vratancima koja smo ostavili, probijemo rupu i provucemo konopac pomocu kojeg ce se pinjata otvarati. Takodje sa unutrasnje strane ucvrstimo konopac selotejpom.

 

mini6   mini7

 

5. Sada ukrasavamo i sa strane krep papirom skroz okolo na isti nacin.

 

mini8

 

6. Nakon toga mozemo ukrasiti pinjatu. Ja sam stavila samo malo sljokica po njoj koje se na slici nesto slabo uocavaju, ali su jako lijepe uzivo. Na konopcic na otvoru mozemo staviti kicanku, a na sam otvor neku porukicu...

 

mini9   mini10  

 

mini11

 

7. Vrijeme je da pinjatu i napunimo. Ja sam stavila konfetice i karamele, porukice...ali, kao sto sam rekla, vi pustite nasti na volju.

 

mini12  

8. Zatvorite pinjatu i poklonite kome god zelite :)

 

mini13  

 

mini14

 

Samo jedan potez i iz pinjate ce ispasti slatko iznenadjenje!!!

Sretno Valentinovo!!! 

 

Pročitano 290 puta