srijeda, 03 decembar 2014 04:17

Piñata – (raz)biti ili ne (raz)biti

Dakle u ponudi su dvije vrste pinjata: na razbijanje i na povlacenje trakica. Koju izabrati?

 

Da biste odlucili, morate uzeti u obzir sledece stavke:

 

  1. Prostor za igru – da li ce zurka biti na otvorenom ili u zatvorenom prostoru? Otvoren prostor je idealan za pinjatu na razbijanje. Naravno, ista se cesto koristi i u zatvorenim  prostorima, ako su dovoljno veliki, npr u igraonicama. Medjutim ako je prostor gdje ce se igrati mali, skucen  - bolje je izabrati pinjatu na povlacenje trakica, kako bi se izbjegle povrede djece ili lomljenje namjestaja.
  2. Uzrast djece – generalno za rodjendane male djece (do 3-4 godine) preporucujem pinjatu na povlacenje trakica. Medjutim nekada se desi da je slavljenik jedino malo dijete na zurci i da ce u igri ucestvovati uglavnom veca djeca. U tom slucaju uzmite u obzir pinjatu na razbijanje.
  3. Zelje slavljenika – svakako da je pozeljno znati sto zapravo slavljenik zeli. Ako pravite zurku iznenadjenja, pokusajte indirektno doci do odgovora.
  4. Emocije- neka djeca su emotivna u toj mjeri da ne zele razbiti pinjatu u obliku svog omiljenog lika. Cak se i pojedini roditelji osjecaju isto. Naravno da cete se u tom slucaju odluciti za pinjatu na povlacenje trakica.

 

Medjutim, pokusajte i sebi I djetetu objasniti da nema niceg loseg u razbijanju pinjate. Ona tome sluzi. Kao npr. kad narucite predivnu tortu od fondana sa figuricama omiljenih likova, pa onda pojedete i tortu i sve te likove-mislim, to je tako,  torta za to sluzi…isto je i sa pinjatom. Postoji i opcija da pinjata bude u obliku loseg lika, ili neutralnog predmeta (npr. kovceg sa blagom, lopta i sl.)…

 

A sto ja mislim o (ne)razbijanju? Ja bih stvarno voljela da dobijem pinjatu na poklon za rodjendan i definitivno sam za to da bude na razbijanje. Dopustila bih i da mi stave povez. Mislim da je dobar osjecaj udarati po pinjati i… razbiti je

 

Pročitano 1723 puta